Parcul logistic CTPark Bucharest  este situat pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, are o suprafata de 52 de hectare si este detinut de unul dintre cei mai mari jucatori de spatii logistice din Europa Centrala si de Est, si anume de dezvoltatorului imobiliar ceh CTP. Acesta are proprietati inchiriabile din clasa A ce acopera peste 3 mililoane de metri patrati, localizate in mai mult de 60 de locatii strategice.

Din partea cui vine finantarea?

Finantarea vine din partea ING Bank Romania care ofera 52,2 millioane euro, restul de 43,8 milioane de euro, fiind oferiti de BERD.

Scopul finantarii implica dezvoltarea operatiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse. Aceste depozite sunt ocupate de chiriasi precum Orange, compania de management al informatiilor Iron Mountain sau compania globala XPO Logistics.

Care sunt valorile grupui?

„In ING, sustenabilitatea este in centrul valorilor noastre si a strategiei grupului. Avem convingerea ca acele companii care astazi iau in calcul schimbarile climatice si resursele limitate, facand tranzitia catre solutii sustenabile, sunt castigatoarele economiei de maine. (..).”, a declarant Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING Romania.

Si Matteo Patrone, EBRD Regional Director in Romania si Bulgaria, este de parere ca eficientizarea resurselor ramane o prioritate pentru Romania.

„Avand in vedere cresterea sustinuta a sectorului industrial, este crucial sa setezi standardele pentru operatorii si dezvoltatorii din zona logistica. Primul efort BERD in aceasta directie a fost facut anul trecut, prin finantarea CTPark Bucharest West. Suntem incantati ca putem finanta compania in continuare pentru astfel de proiecte sustenabile”.

Specialistii capabili sa vorbeasca despre acest subiect au afirmat ca economia Romaniei ramane in continuare una dintre cele mai energofage din Uniunea Europeana, cu un consum dublu de energie fata de media acesteia.

Fondul de cladiri rezidentiale si comerciale, publice si private este un mare consumator de energie, reprezentand 40% din consumul total national de energie.

In prezent, numai trei parcuri industriale din Romania opereaza conform standardelor de eficienta energetica. CTPark este in curs de a obtine certificarile necesare si pentru celelalte spatii logistice detinute in tara.
CTPark_Bucharest-West