Compania NEPI Rockcastle sau cel mai mare investitor imobiliar din Romania a platit 21 mil. euro pentru terenul si proiectul primului mall din Sibiu, la compania Primavera Development, firma detinuta de familia Tanasoiu impreuna cu olandezul Eelko Kortaweg.

Ce spun comunicatele de presă?

Intr-un comunicat de presa se arata ca si Casa de Avocatura, Reff & Asociatii, a asistat NEPI Rockcastle in aceasta achizitie. Aceasta achizitie presupune un teren de 3,4 hectare care au apartinut in trecut fabricii Simerom din zona Garii. Investitia a presupu si proiectul gandit de firma Primavera Development, a familiei Tanasoiu si a lui Eelko Kortaweg. Criza este motivul pentru care acest proiect infiintat in 2008 a fost amanat. Daca in 2008 dezvoltatorii mallului vorbeau de o investitie de 120 mil. euro, in noua varianta costul a scazut la circa 70 mil. euro.

Cum va arata noul mall?

Primul mall de pe teritoriul orasului Sibiu va avea o suprafata de 43.000 mp, impartita la circa 160 de magazine si va fi sustinut de un hipermarket Kaufland. Printre chiriasii noului mall se numara grupul spaniol Inditex, cu o parte din brandurile sale, printre care si Zara, H&M si un operator de cinema. Cinegold va deschide in incinta mall-ului un cinematograf cu noua sali care vor oferi proiectii 3D, 4D si o sala de realitate virtuala Mallul va fi inaugurat la finalul anului 2019.

Festival Centrum va fi construit pe mai multe nivele, respectiv subsol, parter si doua etaje. Cladirea principala va fi amenajata cu deschideri intre etaje. La etajul doi vor fi restaurante si fast-food-uri. Nu vor lipsi nici cafenelele din noua locatie.

Primavera Development este detinuta de o oamenii de afaceri Emil si Daniel Tanasoiu, care a mai dezvoltat pe piata locala sase proiecte de birouri cu o suprafata inchiriabila de circa 45.000 de mp: S-Park (din zona Piata Presei Libere pentru 100 mil. euro catre austriecii de la Immofinanz), Frumoasa Office Building, EOS Business Park, dar şi sediul Danone, toate din Capitala.

Compania a mai dezvoltat si spatii logistice cu o suprafata de peste 10.000 de mp in zona de est a Capitalei, dar si un ansamblu rezidential in nordul orașului. In prezent, alaturi de Festival Shopping Center, compania are in diverse faze de dezvoltare mai multe proiecte rezidentiale si de birouri localizate in principal in Bucuresti.

Noul mall din Sibiu

Familia Tanasoiu a obtinut avizele necesare constructiei inca de anul trecut.